6 maj 2017
13:00

Films SK

Referat: Östhammars SK - Films SK

ÖSK-dam tog omgående tag i händelserna på planen och dominerar klart hela första halvlek.
När Josefin Pettersson med en märklig skruv placerar in 1-0 i matchminut 19´ borde det ha varit lagets andra eller t o m tredje mål, så mycket bättre än Film var tjejerna i första halvlek. Men trots kraftigt spelövertag och åtminstone 2-3 kvalificerade målchanser ytterligare fick tjejerna nöja sig med 1-0 i halvtid.

Även andra halvlek börjar med kraftig ÖSK-dominans och när Emelie Cordoba placerar in 2-0 i efterdyningarna av en hörna i minut 57´ trodde nog de flesta att saken var klar.
Kanske var det precis vad våra ÖSK-damerna kände också för efter målet byter matchen skepnad fullständigt och resten av matchen handlar om att hålla undan för de heroiskt kämpande Film-damerna.
I 63´ minuten är vi redo att anteckna 2-1 i protokollet då Film tilldöms en straff. En straff som går under kategorin "svår att snacka bort". Men Pillan ville annat och limmar den något lamt slagna straffen.
Istället kommer reduceringen kvarten senare då vi blir lite väl övermodiga med bollen i eget straffområde. Film kan bryta och enkelt rulla in 2-1 i matchminut 77´.

Film fortsätter sen att trycka på men tjejerna lyckas hålla undan och tar en meriterande seger mot ett duktigt och fysiskt starkt Films SK. Kanske är det dessa två lag tillsammans med Häverödal som slåss om seriesegern när hösten närmar sig.